RSS

Књиге су у моди

04 окт

У оквиру пројекта Књиге су у моди, био је организован и литерарни конкурс. Пласман учесника је био следећи:

 

  1. Лука Јовановић V6
  2. Видак Симин V3
  3. Вукашин Миљуш V5

Литерарни радови написани у оквиру пројекта Књиге су у моди

Драги Антоане,

Волео бих да ти изразим захвалност за сав допринос и доброту коју несебично пружаш, не само мени, него и целом свету! Уз твоје књиге проживео сам најлепше, али и најтужније и најпотресније тренутке свог живота. Нема проблема који књига не може решити, поготово Твоја књига. Читање „Малог Принца“ увек ми помогне када се нешто лоше деси. Ја не волим људе који „Малог Принца“ схватају као причу о неком ванземаљском дечаку који је пао с неба. „Мали Принц“ је филозофска књига и уз њу би човек требао да се запита. Храбро корачам кроз свет одраслих уз твоје мудре изреке и осећајне савете. И ја живим међу одраслима, и такође сам их упознао скроз изблиза. То није променило моје мишљење о њима. Ово писмо Ти нећу слати на кућну адресу, него тамо где верујем да си сад отишао: на астероид Б 612.

Лука Јовановић V6

Поштовани господине Пејчићу,

Ваша књига „Мушки дневник“ ме је стварно заинтересовала од почетка кад сам почео да читам. Ваше дело је духовито и поучно. Молим Вас да напишете још пуно делова ове књиге. Ова књига ме је подстакла на размишљање о свом будућем животу – како ћу се снаћи у свету одраслих, и како ћу наћи одговоре на питања које ми живот постави. Главни лик Стефан Лука је паметан, сналажљив и духовит. Веома је радознао, занима га све и увек то и сазна, несташан је и неустрашив. Имао је много питања на која сте Ви одлично одговорили.Ваша књига је у потпуности заокупила мој мозак и заузела део у њему где пакујем мисли вредне памћења. Ви сте ми занимљиви зато што сте одлично описали живот једног просечног дечака. Читајући Вашу књигу размишљао сам о томе да и сам почнем да пишем свој дневник.

Верни читалац Видак

Видак Симин  V3

Драга и поштована Мери Поуп Озборн,

Пишем Вам ово писмо јер сте мој омиљени писац. Прочитао сам двадесет Ваших књига „Чаробне кућице на дрвету“. За Вас сам сазнао када је моја учитељица Исидора рекла да ко прочита три Ваше књиге добија петицу.Тада нисам баш лепо читао, али сам желео петицу. Тако сам прочитао великом брзином прву књигу „Одмор под вулканом“. Толико ми се свидела да сам одмах желео да погледам где је Помпеја и питао сам родитеље о том страшном догађају из давне прошлости. Одмах сам прочитао још две Ваше књиге и то „Вечера на Титанику“ и „Час Олимпијаде је куцнуо“. Нисам могао да верујем колико су интересантне обе књиге. Одговорио сам на питања у свесци за лектиру и добио прву петицу из тога. Наставио сам са читањем и мама ми је купила још Ваших књига и тако сам прочитао све и победио у читању. За награду сам од учитељице добио књигу „Мумије и пирамиде“. Био сам веома срећан и поносан.

За сада сте Ви мој омиљени писац зато што пишете лепо, разумљиво и занимљиво. Сазнао сам о многим догађајима, државама и дешавањима из давне прошлости. Имам једну жељу и молбу за Вас: да напишете нешто и о мојој земљи Србији (Косовски бој) као и о садашњости, како би и друга деца широм планете читало о мојој прелепој земљи.

Пуно Вас поздравља и поштује један дечак из Новог Сада.

Вукашин Миљуш V5

У Новом Саду, 13.9.2018

Advertisements
 
Оставите коментар

Објављено од стране на октобар 4, 2018 in Секције

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: